IMG_4666_edited.jpg

Kundeanalyse - Hvordan du skaber loyalitet blandt dine kunder

"Vi lever i et kunde- og forbruger domineret marked - Kunderne har rig mulighed for at skifte til konkurrenterne. Derfor har det aldrig været mere vigtigt, at basere dine beslutninger på baggrund af kundeviden og data"

IMG_0971_edited.jpg

Hvad kan en analyse af dine kunder gøre?

Wibergis Consultings kundeanalyse giver dig:

  • Hvordan du formindsker kundefrafald, samt grunden til kunderne har skiftet til konkurrent.

  • Hvilke parametre der giver dine kunde værdi, og hvilke indsatsområder du hermed kan forøge kundeloyaliteten med.

  • Hvordan du ressource optimere med baggrund i hvilke aktiviteter der har største betydning for jeres kunder, så dine salgsaktiviteter effektiviseres.

  • Evaluering af din virksomheds aktiviteter og dens indvirkning på dine kunder.

  • Segmenteringsmuligheder med skræddersyet kundehåndtering der øger din omsætning og dækningsbidrag.

Kundeanalysen giver dig værdifuld indsigt der gør det muligt for dig, at træffe datadrevne beslutninger på baggrund af kundeviden frem for mavefornemmelser.

Læs om vores samarbejdsproces her:
Samarbejdsprocessen

Sådan gør vi det

Vi starter altid med en workshop, enten fysisk eller online, med dig som kunde. På den måde sikre vi at kundeanalysen afdækker alle dine hypoteser og vi får det bedste udbytte af undersøgelsen.

Her efter udformer vi et spørgeskema der distribueres til dine kunder. Spørgeskemaet kan enten udsendes af os eller af dig selv, vi oplever den højeste svarrate ved at du udsender spørgeskemaet.

Når dataindsamlingen er færdig, udfører vi statistiske analyser og går dybere i tallene og dine kundernes reelle holdninger.

Det hele samles endeligt i en præsentationer med konkrete handlingsplaner der optimere din virksomhed.

dvh.png
IMG_0128 (1).JPG

Det siger tidlige kunder efter en kundeanalyse

Ruben, CEO - NORQ

"Wibergis Consulting har formået at præsentere mig for ny indsigt i branchen samt et løsningsforslag, der har forøget salget, og skabt værdi for mig og min virksomhed"

Skal vi kontakte dig, for at fortælle mere om hvordan en kundeanalyse kan gavne din virksomhed?

Dine kunder kan være tilfredse, men ikke nødvendigvis loyale - hvad er forskellen?

Mange virksomheder er ikke proaktive i deres handlinger overfor kunderne - de laver ikke kundeanalyser. Resultat er desværre ofte et frafald i kunder og en faldende omsætning.

Mangel på kundeindsigt leder ofte til at, virksomheder har forkerte antagelser omkring deres kunders behov. Problemet er, at virksomhederne først opdager disse forkerte antagelser, når kunderne er på vej væk.

Derfor har Wibergis Consulting et dygtigt hold medarbejdere, der er specialiseret i at finde de initiativer, der skaber din virksomhed loyale kunder.

Hvad får du ud af en kundeanalyse med Wibergis Consulting?

  • Indsigt i hvilke konkrete aktiviteter, der skaber værdi for dine kunder - og hvilke der ikke gør

  • Overblik over hvilke udviklingspotentialer, der øger kundeloyaliteten overfor din virksomhed

  • Præcise handlingsplaner, der øger din kundebase og omsætning

  • Formindsket risici ved at træffe vigtige beslutninger omkring produkt- og serviceaktiviteter på et oplyst beslutningsgrundlag

Kvalitetsrapport af din virksomhed - Kunsten at fastholde kunder

Det er for de fleste virksomheder almindeligt at benytte finansielle nøgletal, som indikator for virksomhedens tilstande. Disse nøgletal er bestemt vigtige og relevante for enhver virksomhed, men de indeholder ikke den måske største faktor for virksomhedens tilstand og levedygtighed - nemlig kundeforholdet til virksomheden.


Det er som bekendt billigere at fastholde kunder end at investere i tilkomst af nye, men det kræver at virksomheden forstår præcist hvor og hvordan de skaber værdi for deres kunder, altså at virksomheden begriber kundeforholdet til dem.


Kundeforholdet er en indikator for virksomhedens performance på længere sigt og kun ved at forstå kunden, ved du netop hvor din virksomhed skaber værdi og hvordan virksomhedens fremtidige performance ser ud.


Der kan argumenteres for, at de finansielle nøgletal afspejler kundeforholdet og det gør de også på sin vis, men det er ikke uden mangler og huller. Præcis som de finansielle nøgletal for B2B virksomheder ikke tager højde for exit-barrierer eller servicekvaliteten, inkluderer de finansielle nøgletal for B2C virksomheder ikke  kundebehov og prisopfattelser.

 

Altså er det usikkert at antage, at kundeforholdet til virksomheden er godt på baggrund af udelukkende salg, omsætning og de mange andre finansielle nøgletal.

Hvorfor er kundeforholdet vigtigt for virksomhedens tilstand?

Kundeforholdet er vigtigt af samme grund, som det er en indikator for virksomheden performance i fremtiden. 95% af kunder tager beslutninger på baggrund af følelser og holdninger, hvilket også gælder i B2B sammenhænge.


Det vil sige at størstedelen af dine kunder vælger at handle ved din virksomhed, fordi det føles godt i maven. Følelser og holdninger bliver dermed den vigtigste faktor af værdiskabelsen for kunden og er yderst vigtige for at forstå din virksomheds tilstand.


Kundeanalysen går nemlig ind og udpeger netop de parametre, der giver dine kunder en god fornemmelse i maven og fortæller hvilke parametre, der har indflydelse på deres beslutning om at handle ved din virksomhed. Dette kan sammensluttes i begrebet ’værdiopfattelse’.


Når virksomheden nu forstår kundens værdiopfattelse, ved de præcist hvor de skal benytte deres ressourcer for at optimere og fastholde kunder. Det giver et indblik i morgendagens kundetilstand, altså indikatoren for virksomhedens fremtidige performance.

Hvad hvis målet med en kundeanalyse er at skaffe flere kunder?

Mange virksomheder antager, eller ved på baggrund af kundeanalyser, at kundeforholdet er stærkt, og spørgsmålet for disse virksomheder er selvfølgelig så ”hvordan vækster vi vores kundebase?”.


Antager virksomheden, at kundeforholdt er godt, vil anbefalesen være: lær kunden at kende og forstå deres værdiopfattelser. Ellers er det tæt på umuligt at kommunikere virksomhedens fordele og styrker på effektiv maner. Er virksomheden derimod i en position, hvor de forstår deres kunder og kender det faktiske kundeforhold, så opstår der muligheder for at øge kundebasen gennem segmentering og benchmarking.


Det er her, at de analytiske evner giver kundeanalysen endnu større berettigelse, da det tillader virksomheden at undersøge sammenhænge blandt kunderne. For eksempel kan en B2B kunde med 10 ansatte have en hel anden værdiopfattelse end kunden med 50 ansatte, og dermed danne grundlag for en segmenteringsmulighed.


Når alle interne sammenhænge er afdækket, kan virksomheden kigger efter lignende kunder på baggrund af segmenteringsvariablerne, altså benchmarking til potentielle kunder med lignende træk. Det giver en liste af potentielle kunder, som virksomheden ved, hvordan de skaber værdi for og dermed også ved, hvordan de skal kommunikere deres fordele og styrker til.

Tæt samarbejde sikrer kvalitetsanalyser

Med et udefra-ind perspektiv starter vi igennem kundeanalyser med at forstå, hvilke tiltag der skal til for at lukke potentielle ubevidste huller mellem virksomhedens nuværende værditilbud og dine kunders behov. Dette gør vi med det formål, at dine produkter og services optimeres til fulde.

Udefra-ind perspektivet kan udvikle din virksomheds strategier og forbedre jeres muligheder for at tiltrække nye kunder samt øge værdiskabelsen for jeres nuværende kunder. Sættes det i relation til NPS-målinger betyder det etableringen af et stærkt fundament for vækst og udvikling i jeres virksomhed på nuværende og kommende markeder.

 

Kundeanalyser reducerer de beslutninger, der bliver truffet på baggrund af mavefornemmelser, hvilket kan betyde, at strategier laves i blinde og derigennem har vitale konsekvenser for din virksomheds eksistensberettigelse.

 

Altså får du og din virksomhed - gennem en kundeanalyse - målinger frem for meninger.
 

For at sikre det bedste udbytte udvikler og tilpasser vi kundeanalysen i samarbejde med dig som kunde. Det betyder, at analysens primære fokus, samt indsamling af data, foretages efter dine specifikke ønsker og behov.

Lokationer:
 

Vestergade 29,

1456 København

Aarhus

 

C. A. Olesens Gade 4, 9000 Aalborg


Toldboden 3,
8800 Viborg

 

Kontakt os her:

Wibergis Consulting

Find os på:

linkedin-logo_edited.png

læs mere om os her: